Diferenţa între ser, esenţă şi fiole

Diferenţa între ser, esenţă şi fiole

23.04.2018 15:00

Sigur te-ai întrebat care este diferenţa între ser, esenţă şi fiole şi mai ales, de unde şi de ce au apărut aceste tipuri de produse?

Totul era mult mai simplu acum 10 ani când îngrijirea tenului se făcea prin folosirea unui demachiant, a unui toner şi a unei creme demachiante. Acum însă, totul s-a schimbat şi pe piaţă găseşti produse diferite pentru fiecare nevoie în parte, pentru fiecare tip de ten şi pentru orice tip de îngrijire. Cu toate acestea, dacă cineva te-ar întreba acum care este diferenţa dintre ser şi esenţă cu siguranţă că nu ai ştii ce să răspunzi.

Tocmai de aceea, vrem să schimbăm asta şi să îţi explicăm exact care e diferenţa între fiole, ser şi esenţă, pentru a nu te mai putea pierde în termeni data viitoare când vrei să alegi un produs cosmetic.

Serul conţine o concentraţie mai mare de ingrediente ca şi esenţa. De asemenea, targetează probleme specifice ale pielii. O diferenţă se poate observa şi în textură: serul este mai vâscos ca şi esenţa. Există mai multe tipuri de seruri, de la ser anti îmbătrânire până la ser pentru diferite afecţiuni ale pielii ca şi acneea, depigmentarea sau inflamaţiile.

În funcţie de nivelul de concentraţie al ingredientelor, o clasificare ar fi:
fiole - ser - esenţă.

Esenţa este cel mai puţin concentrată, în comparaţie cu fiolele sau serul şi ingredientele acesteia se adresează unui scop precis. De exemplu, există esenţă antiinflamare care are proprietăți anti bacteriale, anti fungice și anti septice ce previn și tratează inflamațiile cauzatoare de acnee, esenţă extra rejuvenare care regenerează epiderma deteriorată sau esenţă pentru probleme specifice ale tenului cum ar fi depigmentarea. Esenţele sunt în general mai lichide şi uşoare dar nu le confundaţi cu tonerul. Într-adevăr unele au denumirea de apă de tratament însă sunt de fapt tot esenţe.

Fiolele conţin cea mai mare concentraţie de ingrediente pentru probleme specifice. În general acestea sunt mai scumpe ca şi serul dar asta se datorează rezultatelor pe care le obţii în urma aplicării. Fiolele conţin cea mai uşoară textură, care reuşeşte să penetreze pielea extrem de repede oferind rezultate vizibile în cel mai scurt timp.

Postat în News De:
Heila