Ce este acidul hialuronic?

Ce este acidul hialuronic?

23.04.2018 15:03

Cu siguranță ai auzit multe despre acest ingredient, mai ales pe etichetele produselor destinate tenului matur, însă crezi că știi ce înseamnă cu adevărat? În primul rând, nu te lăsa păcălită de termenul “acid” – nu i s-a atribuit această denumire pentru ca ți-ar distruge țesutul sau ți-ar răni pielea, ci dimpotrivă, acidul hialuronic ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor şi la estomparea cicatricilor.

Acidul hialuronic este o substanță care se regăsește în mod natural în organismul nostru, cu o concentrație foarte mare în fluidele din ochi și în articulații. Pe lângă folosul pe care îl are în tratarea diferitelor afecțiuni ca tulburările țesutului conjunctiv, acesta mai este folosit și în tratamentele anti-aging. De fapt, acidul hialuronic a fost promovat ca fiind o adevărată “fântână a tinereții”. Oricum, este folosit de ani buni în industria cosmetică tocmai datorită efectelor sale de umplere a ridurilor şi de netezire.

Știi cum pielea bebelușilor arată tot timpul așa de moale și fină? Asta deoarece bebelușii se nasc cu un nivel ridicat de acid hialuronic în corp, ceea ce le păstrează pielea așa de durdulie și netedă. Din nefericire, corpul nostru produce din ce în ce mai puțin acid hialuronic odată cu trecerea anilor. Dr. Kauvar spune că nivelul de acid hialuronic din piele se diminuează cu anii, cel mai semnificativ declin având loc după vârsta de 40 de ani.

Din păcate, nu te mai poți întoarce la pielea aceea de bebeluș – să recunoaștem, acesta e adevărul. Însă poți să îi oferi pielii tale ajutorul necesar în restabilirea unui echilibru, pe lângă un look mai tineresc, fresh și suplu.

O metodă prin care poți face asta e prin injectarea direct în zona afectată de riduri, a acestei substanțe, de către medicul dermatolog sau plastician.

O altă metodă însă, este folosirea unui ser, a unui toner cu acid hialuronic sau a unei creme ce conține acid hialuronic. Într-adevar, nu vei avea parte de rezultate imediate ca și în cazul injecților, dar vei vedea o diferență majora la nivelul tenului pe o perioadă îndelungată: o piele mai fină, mai netedă și mai hidratată.

Postat în News De:
"Blugento" Admin